Založ si blog

Pán Šufliarsky, netárajte. . .

       Niekoľko rokov som vyjadrenia JUDr. Šufliarskeho, ak nie akceptovala, dokázala aspoň bez citeľnej ujmy na zdraví nejakým spôsobom stráviť. V posledných týždňoch vyjadrenia pána Šufliarskeho pre médiá, je bez irónie, naozaj problematické spracovať. Prvýkrát pobavil v máji vyjadrením: „Na Slovensku je Trestný poriadok natoľko preformalizovaný, že právo na obhajobu je minimálne na úrovni práva na spravodlivý proces.“

       Je síce pravdou, že právo na spravodlivý proces občanovi garantuje SR, avšak ľudia, ktorí nejaké to  konanie, či už trestné, alebo pred súdom majú za sebou, vedia, koľko sťažností a podnetov napriek kvalitnému obhajcovi bolo potrebné podať, aby policajt, sudca, či prokurátor nešliapal po ich základných ľudských právach. Obmedzenie práva na obhajobu akýmkoľvek spôsobom je návrat k spôsobu vedenia trestných konaní v päťdesiatych rokoch. Riešenie niektorých politických káuz v súčasnosti až priveľmi nápadne pripomínajú spôsoby riešenia v tomto období uplatňované.

       Druhýkrát JUDr. Šufliarsky šokoval vyjadrením v súvislosti s pripravovanou reformou súdnictva , keď podľa jeho názoru úspešnosť bude závisieť aj od zvýšenia právneho vedomia občana. Zvýšenie právneho vedomia zvýši  snáď iba  štatistiky spáchaných samovrážd, keď obvinený začne študovať Trestný zákon a uvedomí si všetky zlyhania polície, prokuratúry a súdov! Ak treba zvýšiť niekomu právne vedomie, tak práve policajtom úradu boja proti korupcii a úradu boja organizovanej trestnej činnosti. Práve tieto úrady sú premnožené poľnohospodárskymi inžiniermi /absolventmi SPU Nitra/ a učiteľmi telesnej výchovy, bábkohercami a v poslednej dobe už aj teológmi. Chápem, práve úrad boja proti korupcii, takmer dve volebné obdobia na čele s učiteľom telocviku a ruštiny Gašparom riadne utrpel na profesionalite a vyvoláva priam hrôzu.

      Jeho posledné vyjadrenie: „Nemyslím si, že by sa vzťahy medzi políciou a prokuratúrou zhoršili všeobecne. Vzťahy medzi prokurátormi odboru osobitného určenia generálnej prokuratúry a príslušníkmi Úradu boja proti organizovanej kriminalite či Úradu boja proti korupcii sú profesionálne a korektné“, môže priemerne inteligentnému človeku spôsobiť celoživotnú traumu.

      Je prirodzené, že policajt, ktorého právne vedomie je skôr právne bezvedomie po prijatí podnetu začne trestné konanie vo veci a bez väčšieho uvažovania neznalý zákona plní mnohokrát nezmyselné pokyny dozorového prokurátora. Chápem aj to, že komunikácia medzi Ministerstvom vnútra SR – kde je vyšší výskyt osôb s právnickým vzdelaním, zákonite musí viaznuť, nakoľko niektoré absurdity na rozdiel od poľnohospodárskych inžinierov, či učiteľov telocviku, dokážu odmietnuť.

       Do roku 2003 som bola presvedčená o tom, že problém v nekvalifikovanosti polície spočíva v tom, že väčšina policajných funkcionárov, hrdo píšucich si pred menom JUDr. úspešne ukončila policajnú akadémiu. Dnes viem, že ešte títo ľudia majú aké také predpoklady na výkon funkcie a problémom je tých sedemdesiat percent vyšetrovateľov, ktorí úspešne ukončili odbory vyššie spomínané, v horšom prípade odbor Sociálne vedy, či Rómsku kultúru na UKF v Nitre.

Policajné zadržanie Teleki – JUDr. Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe

17.09.2013

Moment na ktorý sa nezabúda … Keď ma predviedla pred vyšetrovateľa eskorta, ktorá zabezpečovala prevoz z PZ Nitra do Bratislavy, vyšetrovateľ JUDr. Ján Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe kriminálky. Z jeho kancelárie vybehlo neskutočne krásne ,snáď štvorročné , päťročné dievčavko .. otočilo sa za Kovarčíkom a zakričalo : rýchlo zavri tú tetu a poď [...]

Perly ducha JUDr. Kovarčíka, alebo prečo som musela podstúpiť psychiatrické vyšetrenie znalcom z odboru psychiatrie. . .

17.09.2013

Znalecký posudok súdnej znalkyne má predsa podporiť výsledky dokazovania JUDr. Kovarčíka, že v podstate som si vyfabulovala predstavu, že na mojej osobe došlo k porušeniu procesnoprávnej zásady ne bis im idem, a že som bola dvakrát postihnutá za ten istý skutok. Že v právnom štáte nie je možné spochybniť jedenásťročné trestné stíhanie? V právnom [...]

Markíza žalovaná, Pasiar podozrivý, Teleki obvinená, . . . . opäť za básničku . . .

15.07.2013

…. Markíza a básnička …. .. V roku 2008 TV Markíza pripravila tri reportáže s názvom „ básnička „, v ktorých poukázali na problém dvoch trestných konaní vedených v jednej trestnej veci a súdne konanie pre paragraf vypustený z trestného zákona v roku 2003 . Po odvysielaní reportáži JUDr. Loduhová podala žalobu na ochranu osobnosti [...]

Krišjanis Kariňš

Šéf lotyšskej diplomacie Kariňš odstupuje pre trestné stíhanie

28.03.2024 14:37

Lotyšská generálna prokuratúra rozhodla o začatí trestného stíhania v súvislosti s jeho výdavkami na leteckú dopravu vrátane využívania súkromných lietadiel.

Jana Bittó Cigániková

SaS kritizuje prerozdelenie peňazí v zdravotníctve, žiada zrušenie tzv. prerozdeľovacej vyhlášky

28.03.2024 14:36

Kompetenciu prerozdeľovať peniaze navrhuje presunúť na zdravotné poisťovne.

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 134911x
Priemerná čítanosť článkov: 5621x

Autor blogu

Kategórie