Založ si blog

Prokuratúra priznala, že jedenásť rokov viedla trestné konanie nezákonne. .. Justičný omyl, .. . alebo štátny teror?

      Volám sa Jana Teleki.  Počtom zápisov v Registri páchateľov trestnej činnosti môžem konkurovať ktorémukoľvek recidivistovi. Jediný rozdiel je v tom, že všetky trestné konania vedené voči mne súvisia s jedným trestným skutkom – s publikovaním anonymnej veršovanej satiry v roku 1998.     

Prvé trestné konanie vo veci zverejnenia satiry bolo v roku 1999 právoplatne ukončené uznesením o zrušení obvinenia. Druhé trestné konanie úspešne vedie už ôsmy rok Okresný súd Trenčín. V treťom trestnom konaní, ktoré od roku 2008 realizuje OÚ JKP Bratislava 4, som od apríla v pozícii obvinenej.

       Po jedenástich rokoch trestného konania krajská prokurátorka KPT Trenčín na základe mojej žiadosti mi oznámila, že prvé trestné konanie je právoplatne ukončená vec a keďže v právoplatne ukončenej veci nie je možné viesť pre ten istý skutok nové konanie: Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti, dozorujúcemu prokurátorovi Okresnej prokuratúry v Trenčíne bude daný pokyn, aby podľa § 239 ods. 2 Trestného poriadku ustúpil v celom rozsahu od obžaloby. /citácia JUDr. Kováčikovej, krajskej prokurátorky KPT Trenčín/

Zdôvodnenie jedenásťročného  nezákonného postupu justičných orgánov prokuratúrou je šokujúce:

… doterajšia justičná prax pri posudzovaní prekážky res iudicata a následne zásady „ne bis in idem“ vychádzala z prevažne nesprávneho predpokladu…

…nesprávny názor sa opieral o znenie niektorých ustanovení Trestného poriadku ale aj rozhodnutí súdov.

 …orgány činné v trestnom konaní i súd sa riadili nejednotnou právnou praxou…

       V právnom štáte ak sa prevalí, že justícia kriminalizovala nezákonne občana, … kompetentní sa k problému postavia  …. na Slovensku, v snahe vyhnúť sa trestnej zodpovednosti ,  eleganciou vlastnou taláru zdôvodnia postupy neznalosťou základov trestného práva.

        Pod pojmom páchateľ závažnej trestnej činnosti si väčšia časť občanov predstaví člena organizovanej trestnej skupiny, podpaľača, vraha atď. …mala som podobné predstavy o páchateľoch, závažných trestných činov, kým som nezistila, že bežná prax je iná … ak sa „dlhoroční priatelia“ pôsobiaci v brachiálnych zložkách  rozhodnú nepohodlnú osobu zničiť, v priebehu niekoľkých týždňov zvládnu vyrobiť  nielen trestný spis, pripraviť podmienky na vzatie do väzby …, ale aj roky súdiť pre paragraf z Trestného zákona vypustený…   Ak niekto ohrozí ich pozíciu v brachiálnych zložkách sú schopní ísť cez mŕtvoly.

       Slovenská justícia pri posudzovaní prekážky res iudicata nemohla vychádzať z nesprávneho predpokladu, prokurátori a sudcovia mali predsa právoplatné rozhodnutie o zastavení trestného stíhania, vydané v prvom trestnom konaní voči mojej osobe.

       Schovávať sa za nesprávny názor v tomto prípade neobstojí. Uvedený paragraf je tak jednoznačný, že komukoľvek na jeho pochopenie stačí základná gramotnosť – vedieť čítať a písať. Prokuratúra mala právoplatné uznesenie vyšetrovateľa o zrušení obvinenia, stanovisko okresného prokurátora, že vyšetrovateľ postupoval v súlade so zákonom, dokonca mala vedomosť o tom, že rozhodnutie vyšetrovateľa nebolo napadnuté riadnym, ani mimoriadnym opravným prostriedkom. Celé konanie bolo o troch paragrafoch Trestného poriadku , ktoré sú predmetom výučby v prvých semestroch štúdia na Právnickej fakulte,  je nespochybniteľné, že 25 prokurátorov a sudcov krajskej či generálnej prokuratúry s dlhoročnou praxou v justícii trestné právo ovládajú.

      Jedenásť  rokov života s nálepkou páchateľa závažnej trestnej činnosti hodnotím iba z hľadiska ziskov a strát – stratila som možno všetky ilúzie o príslušníkoch brachiálnych zložiek, zúžilo sa i portfólio ľudí, ktorých som pred rokmi považovala za priateľov, zmenila som svoj názor na novinárov … odbúrala som rešpekt pred uniformovanými darebákmi s okrúhlou pečiatkou a policajnou plackou v ruke, či v talároch.  Získala som vedomosti v oblasti trestného práva, spoznala veľa slušných ľudí, ktorí z vysokých postov brachiálnych zložiek štátu odišli, nakoľko odmietali viesť konania trestné aj pred súdom v rozpore so zákonom.

 

 

Policajné zadržanie Teleki – JUDr. Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe

17.09.2013

Moment na ktorý sa nezabúda … Keď ma predviedla pred vyšetrovateľa eskorta, ktorá zabezpečovala prevoz z PZ Nitra do Bratislavy, vyšetrovateľ JUDr. Ján Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe kriminálky. Z jeho kancelárie vybehlo neskutočne krásne ,snáď štvorročné , päťročné dievčavko .. otočilo sa za Kovarčíkom a zakričalo : rýchlo zavri tú tetu a poď [...]

Perly ducha JUDr. Kovarčíka, alebo prečo som musela podstúpiť psychiatrické vyšetrenie znalcom z odboru psychiatrie. . .

17.09.2013

Znalecký posudok súdnej znalkyne má predsa podporiť výsledky dokazovania JUDr. Kovarčíka, že v podstate som si vyfabulovala predstavu, že na mojej osobe došlo k porušeniu procesnoprávnej zásady ne bis im idem, a že som bola dvakrát postihnutá za ten istý skutok. Že v právnom štáte nie je možné spochybniť jedenásťročné trestné stíhanie? V právnom [...]

Markíza žalovaná, Pasiar podozrivý, Teleki obvinená, . . . . opäť za básničku . . .

15.07.2013

…. Markíza a básnička …. .. V roku 2008 TV Markíza pripravila tri reportáže s názvom „ básnička „, v ktorých poukázali na problém dvoch trestných konaní vedených v jednej trestnej veci a súdne konanie pre paragraf vypustený z trestného zákona v roku 2003 . Po odvysielaní reportáži JUDr. Loduhová podala žalobu na ochranu osobnosti [...]

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Russia Military Official Arrest

Putinovho generála asi kŕmili úplatkami, jeho žena žila v luxuse. Je to predzvesť konca ministra obrany?

24.04.2024 14:00

Námestníkovi šéfa rezortu obrany hrozí až 15 rokov väzenia. Prečo šéf Kremľa umožnil zatknúť jedného z najvplyvnejších predstaviteľov ozbrojených síl?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 135823x
Priemerná čítanosť článkov: 5659x

Autor blogu

Kategórie