Založ si blog

Reforma prokuratúry, divadelné predstavenie pre…

Reforma prokuratúry prinesie zmeny iba prokurátorom, nie občanom.

Inštitúcia, ktorej funkčnosť je v súčasnosti naozaj diskutabilná,  občanom neprinesie zhola nič . Celá  reforma je iba zakrytím prekvitajúceho marazmu a zvráteností v tejto inštitúcii a istou formou  prezentácie  snáh o jej „normalizáciu.“

Prokuratúru, políciu, či súdnictvo podľa názoru väčšiny odborníkov na brachiálne zložky, je možné ozdraviť iba jediným spôsobom – zavedením trestnej zodpovednosti za rozhodnutia vydané v jednotlivých konaniach a zavedením zodpovednosti za škody spôsobené nesprávnym rozhodnutím. Kým trestná činnosť prokurátorov, či sudcov sa bude nazývať  procesná chyba a škody za nezákonné rozhodnutie bude znášať štát , čiže poskladajú sa daňoví poplatníci , skorumpovaní darebáci sa budú vysmievať občanom podobne ako doteraz.

Prejdime však k zmenám .  Z obsadzovania prokurátorských miest, ktoré bolo výhradne biznisom pre generálneho prokurátora bude biznis výberových komisií .

 Ako  môže pomôcť k transparentnosti  prispieť , zverejňovanie uznesení na internete ak bez trestného spisu nie možné posúdenie správnosti a zákonnosti rozhodnutia, je pre mňa nepochopiteľné.   Každý kto prišiel niekedy do styku s rozhodnutím  prokuratúry vie, že aj ľaliovo  najčistejšie uznesenie na prvý pohľad , po naštudovaní trestného spisu môže poukazovať na závažnú trestnú činnosť prokurátora, ktorý uznesenie  vydal.

 

Policajné zadržanie Teleki – JUDr. Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe

17.09.2013

Moment na ktorý sa nezabúda … Keď ma predviedla pred vyšetrovateľa eskorta, ktorá zabezpečovala prevoz z PZ Nitra do Bratislavy, vyšetrovateľ JUDr. Ján Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe kriminálky. Z jeho kancelárie vybehlo neskutočne krásne ,snáď štvorročné , päťročné dievčavko .. otočilo sa za Kovarčíkom a zakričalo : rýchlo zavri tú tetu a poď [...]

Perly ducha JUDr. Kovarčíka, alebo prečo som musela podstúpiť psychiatrické vyšetrenie znalcom z odboru psychiatrie. . .

17.09.2013

Znalecký posudok súdnej znalkyne má predsa podporiť výsledky dokazovania JUDr. Kovarčíka, že v podstate som si vyfabulovala predstavu, že na mojej osobe došlo k porušeniu procesnoprávnej zásady ne bis im idem, a že som bola dvakrát postihnutá za ten istý skutok. Že v právnom štáte nie je možné spochybniť jedenásťročné trestné stíhanie? V právnom [...]

Markíza žalovaná, Pasiar podozrivý, Teleki obvinená, . . . . opäť za básničku . . .

15.07.2013

…. Markíza a básnička …. .. V roku 2008 TV Markíza pripravila tri reportáže s názvom „ básnička „, v ktorých poukázali na problém dvoch trestných konaní vedených v jednej trestnej veci a súdne konanie pre paragraf vypustený z trestného zákona v roku 2003 . Po odvysielaní reportáži JUDr. Loduhová podala žalobu na ochranu osobnosti [...]

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 135872x
Priemerná čítanosť článkov: 5661x

Autor blogu

Kategórie