Založ si blog

1:0 pre Žitňanskú

„Ja som prvý človek v tejto republike, ktorý som po roku 1989 odsúdený za právny názor,“ povedal TA3 Harabin.

Pán Harabin … niekto musí byť prvý.

Do roku 1989 každý sudca, prokurátor, či policajt, bol si vedomý toho, že jeho právny názor musí byť v súlade so zákonom.

 Po roku 1989 sa výraz „právny názor“ spája s „ošetrením“ úmyselnej trestnej činnosti brachiálnych zložiek, najčastejšie pri prípadoch zneužitia právomoci verejného činiteľa, nakoľko zneužitie právomoci je úmyselným trestným činom a súčasťou preukázania viny páchateľovi je preukázať úmysel. Je množstvo rozhodnutí, keď v uznesení policajný orgán skonštatoval, že opísaný skutok sa stal, špecifikoval skutkom spôsobené vážne finančné a iné škody a trestné konanie musel zastaviť. Jednoducho v rámci skúmania úmyslu vinník uviedol, že v najlepšom vedomí a svedomí buď  plnil úlohy vyplývajúce zo Zákona o policajnom zbore, prípadne v okamihu rozhodovania u sudcu, či prokurátora bol to jeho právny názor a začaté konanie policajný orgán jednoducho zastavil.

Za právny názor predsa nemôže byť vyvodený postih … a poškodenému trestnou činnosťou ostali iba oči pre plač…

Ministerka spravodlivosti v deň rozhodnutia Ústavného súdu SR výrokom, že považuje za správne a dôležité vyvodzovať  za nezákonný a svojvoľný postup ktoréhokoľvek súdneho funkcionára, získala aj najväčšieho odporcu reformy.

       Prvý odsúdený…  Je to naozaj zlý signál… pre sudcov a prokurátorov, ktorých trestná činnosť  bola označovaná termínom „právny názor“, nakoľko podobne ako Harabin môžu byť stíhaní pre konanie v rozpore so zákonom, ale konečne jeden pozitívny signál pre občana!

Policajné zadržanie Teleki – JUDr. Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe

17.09.2013

Moment na ktorý sa nezabúda … Keď ma predviedla pred vyšetrovateľa eskorta, ktorá zabezpečovala prevoz z PZ Nitra do Bratislavy, vyšetrovateľ JUDr. Ján Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe kriminálky. Z jeho kancelárie vybehlo neskutočne krásne ,snáď štvorročné , päťročné dievčavko .. otočilo sa za Kovarčíkom a zakričalo : rýchlo zavri tú tetu a poď [...]

Perly ducha JUDr. Kovarčíka, alebo prečo som musela podstúpiť psychiatrické vyšetrenie znalcom z odboru psychiatrie. . .

17.09.2013

Znalecký posudok súdnej znalkyne má predsa podporiť výsledky dokazovania JUDr. Kovarčíka, že v podstate som si vyfabulovala predstavu, že na mojej osobe došlo k porušeniu procesnoprávnej zásady ne bis im idem, a že som bola dvakrát postihnutá za ten istý skutok. Že v právnom štáte nie je možné spochybniť jedenásťročné trestné stíhanie? V právnom [...]

Markíza žalovaná, Pasiar podozrivý, Teleki obvinená, . . . . opäť za básničku . . .

15.07.2013

…. Markíza a básnička …. .. V roku 2008 TV Markíza pripravila tri reportáže s názvom „ básnička „, v ktorých poukázali na problém dvoch trestných konaní vedených v jednej trestnej veci a súdne konanie pre paragraf vypustený z trestného zákona v roku 2003 . Po odvysielaní reportáži JUDr. Loduhová podala žalobu na ochranu osobnosti [...]

pellegrini

Pellegrini absolvoval fotenie na oficiálny portrét. Novinkou bude pozadie s vlajkou

23.04.2024 15:58

Zvolený prezident Peter Pellegrini chcel, aby z fotografie vyžarovala aj národná hrdosť. Vyzdvihol preto novinku.

nehoda tragická

Pri Šali došlo k tragickej nehode, čelnú zrážku áut neprežili traja ľudia

23.04.2024 15:29, aktualizované: 16:13

Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky vrátane dvoch pozemných ambulancií ZZS a záchranárskeho vrtuľníka.

Ana Estradová

V konzervatívnom Peru vykonali vôbec prvú eutanáziu. Ana Estradová trpela nevyliečiteľnou chorobou

23.04.2024 15:09

Ana Estradová bola niekoľko rokov pripútaná na lôžko. Súdny spor, v ktorom jej bolo priznané právo podstúpiť eutanáziu, viedla a vyhrala za pomoci ombudsmana pre ľudské práva.

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 135788x
Priemerná čítanosť článkov: 5658x

Autor blogu

Kategórie