JUDr. Ábel a nehoda podriadeného

27. júla 2011, Jana Teleki, Nezaradené

       Po odvysielaní reportáži o dopravnej nehode riaditeľa odboru výcviku Prezídia policajného zboru SR Miloša Smejkala očakával občan, že policajné prezídium zvolá tlačovku k dopravnej nehode a ozrejmí, čo sa na prechode stalo. Minimálne podobne, ako v prípade priestupku JUDr. Spišiaka.

        Z rýchleho príchodu JUDr. Ábela na miesto dopravnej nehody je zrejmé, že vyšetrovanie bude prebiehať  „špeciálnym režimom“. Kto už by bol kompetentnejší na akútne riešenie „problému“ ak nie bývalý riaditeľ inšpekcie ministerstva vnútra JUDr. Ábel? Treba len veriť slovám pána Grendela, že vyšetrovateľ inšpekcie ministerstva vnútra začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a iniciatívny nadriadený pána Smejkala JUDr. Ábel nepotrestal svojho podriadeného podobne ako v minulosti bolo zvykom po začatí trestného stíhania zrážkami z príjmu – desať percent na dva mesiace. To by sa poškodení mohli o niekoľko mesiacov dozvedieť, že trestné stíhanie bolo zastavené z dôvodu disciplinárneho potrestania.

       Prvé informácie po nehode policajta súvisia s alkoholom v krvi a označením predpokladaného vinníka. Strohé vyjadrenie Gábora Grendela vyvoláva pocit, že k alkoholu je vhodnejšie sa nevyjadrovať a spochybňovanie viny vodiča je predzvesť, že vinníkom je chlapček prechádzajúci cez prechod. Policajné prezídium zaryto mlčí aj o rýchlosti, ktorou sa pán Smejkal rútil cez prechod pre chodcov.

       Dúfajme, že sa o pár týždňov nedozvieme, že malý Šimon zrazil na prechode Smejkala!