Založ si blog

Čentéš – neschopný, alebo skorumpovaný?

      Keď som pred niekoľkými mesiacmi upozorňovala na skutočnosť, že Čentéš úctu a vážnosť prokuratúre nevráti, pretože v rámci prezentovaného personálneho auditu, by musel očistu generálnej prokuratúry začať od svojej manželky – JUDr. Lucii Čentéšovej, prokurátorky Odboru kontroly GP SR, nepredpokladala som, že skartácia „nevhodných materiálov“ je syndrómom manželov Čentéšových.

       Nečakala som však, že s tak vážnymi lapsusmi začne skôr, ako bude vymenovaný za generálneho prokurátora. Kauza spojená s výsluchom Matoviča odhalila nielen neschopnosť, ale aj  bezcharakternosť pána JUDr. v plnej paráde.

Jedna skartácia a štyri rôzne zdôvodnenia JUDr. Čentéša: 

–  prvú výpoveď omylom skartovala sekretárka GP SR,

–  výpoveď nechal zmazať, lebo to bol kolegov počítač,

–  písomnú výpoveď dal skartovať s poznámkami, ktoré nepotreboval,

–  výpoveď bola skartovaná omylom.

       Je vôbec možné brať vyjadrenia JUDr. Čentéša vážne? Ak by sme sa aj veľmi snažili uveriť, že skartovanie bolo omylom, prípadne ľudskou chybou, nie je možné uveriť, že prokurátor s dlhoročnou praxou dá pokyn na skartovanie výpovede, či odstránenie výpovede z databázy prokuratúry, ak sa štandardne všetky výsluchy ukladajú do databázy a niekoľkokrát zálohujú. Je nemysliteľné, aby jednu situáciu zdôvodnil niekoľkými navzájom si odporujúcimi vyjadreniami a  je priam nepredstaviteľné, aby tak plytkým spôsobom zavádzal verejnosť skôr, ako bol menovaný.

       Jednou z najväčších predností v rámci prezentácie osoby JUDr. Čentéša pred voľbou generálneho prokurátora okrem profesionálnych kvalít patrilo zdôrazňovanie jeho „čestnosti a zásadovosti“. Cirkus spojený s Matovičovým výsluchom, skartácia a následné zavádzanie verejnosti navodzujú priam hrôzu z nástupu tohto pána na post generálneho prokurátora. Na prešľap JUDr. Čentéša sa v štandardnej spoločnosti používa niekoľko termínov – zneužitie právomoci verejného činiteľa, marenie úlohy verejného činiteľa, manipulácia so spisom v rozpore so zákonom …

       … zostáva len veriť, že prezident oddýchnutý po dovolenke sa opäť raz postaví na zadné a na základe aktívneho prístupu JUDr. Čentéša  pri výpovedi Matoviča odmietne ho vymenovať za Generálneho prokurátora SR.  

        Po ohlásení kandidatúry na post generálneho prokurátora sa predpokladala kompromitácia JUDr. Čentéša cez rozhodnutia jeho manželky z minulosti. Skôr, ako bol menovaný, skompromitoval sa sám.

       JUDr. Lucia Čentéšová v roku 2008 poprela existenciu trestného konania s rozsahom 380 strán. Jednoducho rozhodla „opatrením“, že nebolo – Čentéš jediný vhodný?

Policajné zadržanie Teleki – JUDr. Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe

17.09.2013

Moment na ktorý sa nezabúda … Keď ma predviedla pred vyšetrovateľa eskorta, ktorá zabezpečovala prevoz z PZ Nitra do Bratislavy, vyšetrovateľ JUDr. Ján Kovarčík ma priviazal putom o radiátor na chodbe kriminálky. Z jeho kancelárie vybehlo neskutočne krásne ,snáď štvorročné , päťročné dievčavko .. otočilo sa za Kovarčíkom a zakričalo : rýchlo zavri tú tetu a poď [...]

Perly ducha JUDr. Kovarčíka, alebo prečo som musela podstúpiť psychiatrické vyšetrenie znalcom z odboru psychiatrie. . .

17.09.2013

Znalecký posudok súdnej znalkyne má predsa podporiť výsledky dokazovania JUDr. Kovarčíka, že v podstate som si vyfabulovala predstavu, že na mojej osobe došlo k porušeniu procesnoprávnej zásady ne bis im idem, a že som bola dvakrát postihnutá za ten istý skutok. Že v právnom štáte nie je možné spochybniť jedenásťročné trestné stíhanie? V právnom [...]

Markíza žalovaná, Pasiar podozrivý, Teleki obvinená, . . . . opäť za básničku . . .

15.07.2013

…. Markíza a básnička …. .. V roku 2008 TV Markíza pripravila tri reportáže s názvom „ básnička „, v ktorých poukázali na problém dvoch trestných konaní vedených v jednej trestnej veci a súdne konanie pre paragraf vypustený z trestného zákona v roku 2003 . Po odvysielaní reportáži JUDr. Loduhová podala žalobu na ochranu osobnosti [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 24
Celková čítanosť: 134934x
Priemerná čítanosť článkov: 5622x

Autor blogu

Kategórie